Terug naar nieuws
Hersenkrakers op de Toonladder tijdens internationale wiskundewedstrijd

Hersenkrakers op de Toonladder tijdens internationale wiskundewedstrijd

19 maart 2018

Delden – Iedereen op de Toonladder die van rekenen houdt en zich graag laat uitdagen door breinbrekers verheugt zich op de jaarlijkse Kangoeroe-wedstrijd. Dit is een internationale reken- en wiskundewedstrijd voor leerlingen van groep 3 op de basisschool tot en met 6 vwo. Afgelopen week vond de 23e editie plaats.

De Kangoeroe-wiskundewedstrijd heeft als doel leerlingen te laten ervaren dat wiskunde en rekenen heel leuk en uitdagend kan zijn. Roel Diepenbrug, leerkracht van groep 5/6 op de Toonladder: “Er zijn altijd veel aanmeldingen van leerlingen die het leuk vinden om uitgedaagd te worden met rekenen. Zo ook dit jaar. Ze kregen een uur de tijd om individueel of in duo’s de ruim 20 hersenkrakers te maken. Nu is het wachten op de uitslag.”

De wedstrijd vindt zijn oorsprong in Australië. Daar werd in 1980 voor het eerst een soort wiskundewedstrijd georganiseerd. Het succes ervan inspireerde Frankrijk tot de opzet van eenzelfde soort wedstrijd en trok het vervolgens de landsgrenzen over. Het evenement verspreidde zich daarna als een olievlek over de rest van de wereld. Inmiddels doen er wereldwijd meer dan 6,5 miljoen leerlingen mee met de Kangoeroe-wiskundewedstrijd. Deze leerlingen maken op nagenoeg hetzelfde moment, ongeveer dezelfde opgaven en dat maakt de wedstrijd tot een uniek evenement.