De School

Welkom op onze school

 

De Toonladder is een basisschool voor Daltononderwijs. Een school waar we respect hebben voor elkaar en waar we dagelijks bezig zijn met het stimuleren van kinderen in hun persoonlijke ontwikkeling.

Gemoedelijke sfeer

Bovenal zijn we erg trots op de gemoedelijke sfeer die er heerst op de Toonladder. Zowel leerkrachten als kinderen en ouders, voelen zich er thuis. Dat is onder andere te merken aan de rust die er heerst, waardoor het voor kinderen fijn leren is. Zo zorgen wij ervoor dat het onderwijs dat wij geven volledig tot zijn recht komt. Kortom: wij vinden de Toonladder de allerleukste school.

Blijvend in ontwikkeling

De Toonladder is vooral ook moderne school. Zo integreren wij al jaren ict op laagdrempelige wijze in het klaslokaal. We werken met digiborden, laten de kinderen werken met laptops en i-pads als de situatie daarom vraagt en zorgen voor regelmatige scholing van ons team. Komend schooljaar gaan we aan de slag met het optimaliseren van ons muziekonderwijs en laten we ons scholen in Rots en Water. Deze psychofysieke methode is bedoeld voor voor kinderen en is gericht op de ontwikkeling van sociale competenties, een verhoging van de individuele weerbaarheid, het voorkomen en aanpakken van pesten en meer.

Hierom kiest u voor de Toonladder:

•    We zijn een sfeervolle en kleinschalige school met veel individuele aandacht.
•    We bieden onderwijs op maat volgens de Dalton-principes.
•    We schenken veel aandacht aan de sociaal-emotionele ontwikkeling.
•    Er is ruimschoots aandacht voor sport, cultuur, muziek, godsdienst en excursies.
•    Onze school heeft enthousiaste leerkrachten en betrokken ouders
•    Wij zijn blijvend in ontwikkeling om kinderen het best passende onderwijs te kunnen bieden.